top of page

Fløytekvintetten 5 på Tvers står på plakaten under Adams Flute Festival i Nederland

adams.png
5 på tvers.jpg

Den norske fløytekvintetten 5 på Tvers ble etablert høsten 2011 og består i dag av Ragnhild Døsen, Henriette Wie Flaig, Carina Yvonne Larsen Amundsen, Mari Sundsaasen Innervik samt Christine Møklegaard.

Siden oppstarten har 5 på Tvers spilt jevnlig konserter og deltatt på ulike festivaler

i inn- og utland.

5 på Tvers spiller musikk som både er originalskrevet og transkribert for besetningen piccolofløyte, to c-fløyter, alt- og bassfløyte.

Kvintetten har som mål å utvikle og fremme nytt repertoar for denne besetningen, og har i flere år samarbeidet med primært norske komponister. Dette har blant annet resultert i flere nye verk for fløytekvintett og satt norsk samtidsmusikk på kartet innenfor fagområdet.

Musikken har blant annet vært representert på nasjonal fløytefestival i USA (NFA), i henholdsvis Washington D.C. (2015) og i Minneapolis (2017).

5 på Tvers er invitert av Den norske Sjømannskirken i Rotterdam til å spille en lunsjkonsert i samarbeid med det kvinnelige nederlandske ensemblet «Trio Aurora».

5 på Tvers presenterer sin del av konserten med konseptet «Kvinner i tiden -før og nå» og denne avdelingen vil derfor bestå av musikk komponert av kvinnelige komponister,

der enkelte av stykkene er tilrettelagt av medlemmer i kvintetten.

På repertoaret står blant annet Pauline Hall sin “Suite for blåsekvintett (1945)”, tilrettelagt for fløytekvintett av Anne Hveding (2019) og “Pastorale” (1942) av Amy Beach, tilrettelagt for fløytekvintett av Mari Sundsaasen Innervik (2020).

Vi vil også fremføre “Across the C ́s for flute quintet “(2015), av den amerikanske komponisten Adrienne Albert. Dette verket ble bestilt av 5 på Tvers og urfremført under den amerikanske fløytefestivalen i Washington D.C. august 2015. Verket har senere blitt kåret til vinner av NFA 2018 Newly Published Music, Flute Ensemble Category.

Sjømannskirken har vært til stede i havnebyen Rotterdam i Nederland siden 1870-årene, og er stadig et samlingspunkt for norske sjøfolk, trailersjåfører og nordmenn bosatt i området.

 

5 på Tvers er invitert av Adams Flutefestival ved Peter Swinkels, til å delta på den årlige fløytefestival i Ittervoort, Nederland 19.-21.april 2024.

Festivalen er den 17. i rekken og består av workshops, mesterklasser, konserter, samspill og utstillinger av instrumenter, noter og rekvisitter.

Her bidrar mange av Europas fremste fløytister, pedagoger og instrumentmakere med sin kompetanse. Den er et viktig samlingspunkt der man treffer gamle kjente og stifter nye bekjentskaper, samt bidrar til økt nettverksbygging innenfor vårt fagområde.

En unik mulighet til å vise frem både norsk musikk og norske utøvere.

Under festivalen skal 5 på Tvers spille konsert med originalskrevet musikk for fløytekvintett av utelukkende norske, nålevende komponister.

På repertoaret står musikk av Kjell Marcussen, Kari Beate Tandberg, Øystein Sevåg og Konrad Mikal Øhrn.

 

Norsk Fløyteforum ønsker 5 på Tvers lykke til under festivalen.

 

bottom of page