Fløytefest i Skien med Gareth McLearnon 

FløyteFest er et arrangement for fløytister i alle aldre, -amatører og profesjonelle!

Lørdag 11.januar inntar nærmere 100 fløytister Skien videregående skole til en dag fullpakket med fantastisk fløytemusikk, barn, ungdom og voksne som spiller sammen i et stort fløyteensemble, mesterklasser, konserter, spilleglede, nye bekjentskaper, inspirasjon og faglig påfyll, utstillere av diverse fløyter m.m. 

Dagen avsluttes med en flott konsert.

 

I 2020 er det 12 år siden vi arrangerte FløyteFest for første gang! I løpet av disse årene har FløyteFest hatt gleden av å presentere ulike anerkjente fløytister, både nasjonale og internasjonale. Skien videregående skole og Skien kulturskole har vært arena for FløyteFest. Samspill har vært hovedfokus gjennom disse årene, men deltagerne har også mulighet for å melde seg på til mesterklasse. Initiativtakere til FløyteFest er Arild Andersen og Øystein Thomessen. Medarrangører er også Hilda Sørum, Mari Sundsaasen Innervik og Ruth Knight.

 

I år er det en stor glede å presentere den irske fløytisten Gareth McLearnon. McLearnon er en internasjonalt anerkjent og prisvinnende fløytist, komponist, arrangør og pedagog. Han er Artist-in-Residence for fløytemerket Wm.S.Haynes og har også et spesielt fokus for de store, dype fløytene som altfløyte, bassfløyte og kontrabassfløyte. McLearnon er også professor ved Yuri Bashmet International Music Academy i Samara i Russland. 

Vi er utrolig glade for at McLearnon er årets gjest på FløyteFest 2020. Han vil bringe med seg sine irske røtter og glede både fløytister og andre med sitt fantastiske spill influert av blant annet irsk folkemusikk. 

 

Vi i FløyteFest gleder oss stort til denne dagen og håper også at mange publikummere finner veien til Skien videregående skole kl. 18:00 for å høre alle disse fantastiske fløytistene spille sammen på en konsert som oppsummerer en innholdsrik dag.